x تبلیغات
بازار های مالی

مهم ترین و بهترین شاخص های ارزهای دیجیتال

 پیش بینی اینکه قیمت یک رمزارز به کدام سمت حرکت می کند آسان نیست. به همین دلیل است که باید از شاخص ها برای کمک به معامله گران برای پیش بینی دقیق تر قیمت ها استفاده کرد و به آنها تصویر واضح تری داد که خریداران و فروشندگان در آینده چه اقدامی انجام خواهند داد. کسانی که تازه وارد دنیای معاملات ارزهای دیجیتال شده اند، ممکن است در استفاده از انواع تجزیه و تحلیل بازار ارزها گیج شوند. در این مطلب چند مورد از مهم ترین و بهترین شاخص های ارزهای دیجیتال را بررسی می کنیم تا با کمک این شاخص های مهم بتوانید تحلیل دقیقی از روند قیمتی ارزهای دیجیتال مورد نظر خود داشته باشید.

با این حال، همانطور که هر معامله گر باتجربه ای تأیید می کند، شاخص ها یک ابزار حیاتی برای کسانی هستند که به دنبال نتیجه ای سودآور هستند. خبر خوب این است که هرکسی می تواند به یک معامله گر رمز ارز موثر تبدیل شود و با تسلط بر اصول اولیه، پایه محکمی برای معامله بسازد. با انجام این کار، می توانید رمز ارزها را با اطمینان و با ابزار قدرتمند معامله کنید. 

معرفی لیست شاخص های ارزهای دیجیتال

SORP

یکی از مهم ترین و بهترین شاخص های ارزهای دیجیتال شاخص SORP است. ایده پشت شاخص SORP(نسبت سود خروجی خرج شده) از آنجا ناشی می شود که دفتر کل، داده های هر معامله همراه با قیمت فروش توکن را ذخیره می کند، بنابراین می توانیم در هر نقطه ببینیم چند نفر در سود یا زیان هستند. کاربرد اصلی این شاخص، برجسته کردن قسمت های بالقوه در بازار در زمان معین است.

 

SORP این کار را با اندازه گیری وضعیت کلی سود یا زیان در بازار و اندازه گیری تفاوت بین قیمت خرید و فروش با استفاده از نسبت قیمت فروش بر قیمت خرید انجام می دهد. اگر این نسبت ارزش بیش از 1 را نشان دهد، بدین معناست که شرکت کنندگان در بازار با سود کمتر و به ارزش کمتر از 1 می فروشند اما شاخص ثابت بالای 1 نشان می دهد که دارایی در بازار صعودی قرار دارد.

 

CVDD

شاخص بعدی که به عنوان یکی از مهم ترین و بهترین شاخص های ارزهای دیجیتال شناخته می شود، شاخص CVDD است. CVDD (Cumulative Value Days Destroyed یا ارزش تجمعی تخریب شده) از داده های جمع آوری شده در مورد زمان وقوع هر تراکنش استفاده می کند تا محاسبه کند که هر شخص چند توکن در کیف پول خود دارد.

 

وقتی کوین ها از یک سرمایه گذار به سرمایه گذار دیگر منتقل می شوند، معامله انجام شده هم ارزش دلاری و هم ارزش زمانی مربوط به مدت زمانی که سرمایه گذار اصلی سکه های خود را نگه داشته است، از بین می برد. CVDD مجموع تجمعی تخریب زمان-ارزش را هنگام حرکت کوین ها از تریدر قدیمی به معامله گر جدید به نسبت سن بازار(مدت زمانی که دست تریدر قدیمی بوده) ردیابی می کند.

 

ارزش CVDD به طور مداوم افزایش می یابد. این امر برای ایجاد یک محدوده پایین تر برای کف بازار در فصل هایی که بازار خرسی و قیمت بازار در حال سقوط است، مفید خواهد بود.

 

هنگامی که همراه با قیمت واقعی کوین متریک استفاده می شود، CVDD می تواند به تجسم انتهای تجمع بیت کوین کمک کند.

 

هر دو معیار CVDD و قیمت واقعی شباهت های قابل توجهی در شکل دارند، بنابراین این موضوع تصادفی نیست که هر دو از زمان هولد توسط سرمایه گذار در محاسبه خود استفاده می کنند.

 

مدل Stock To Flow

بهترین شاخص های ارزهای دیجیتال

 

نسبت سهام به جریان، افزایش مقدار دارایی در طول زمان را در مقایسه با مقدار موجودی آن در حال حاضر اندازه گیری می کند. این مدل یکی از رایج ترین مدل ها بوده و بر اساس این فرض که کمبود دارایی و عرضه کم، ارزش را پیش می برد، در بازار استفاده می شود. نسبت بالاتر نشان می دهد که دارایی به طور فزاینده کمیاب است و بنابراین، به عنوان ذخیره ارزش مطلوب تر است. از این رو، بیت کوین دارایی با عرضه محدود است که هر 4 سال یکبار نصف می شود و تا سال 2140 تولید آنها متوقف می شود. این کمبود قیمت آن را افزایش می دهد.

 

مدل انباشت به جریان(Stock to Flow) تلاش می کند تا قیمت بیت کوین را بر اساس این عامل پیش بینی کند. با وجود چند انتقاد جزئی، این نسبت برای ایجاد یک مدل آماری با موفقیت مورد استفاده قرار می گیرد و تاکنون، ابزاری موثر برای ترسیم مسیر حرکت قیمت ها بوده و عموماً بسیار خوب عمل می کند.

 

هش ریت(Hash Rate)

هش ریت یک معیار مهم برای ارزیابی قدرت یک شبکه بلاک چین و به طور خاص، امنیت آن است. شاخص هش ریت بر اساس نرخ هش است و اگرچه به عنوان یک شاخص واقعی نیست اما یکی از مهمترین معیارها برای سلامت شبکه بیت کوین، به ویژه برای افرادی است که تازه وارد بازار شده اند. نرخ هش اساساً میزان قدرت محاسبه ای است که استخراج کنندگان BTC در هر زمان معین تولید می کنند و میزان عملکرد فعال ماینرها در سیستم، ایجاد بلوک های جدید و پردازش معاملات جدید را اندازه گیری می کند. به زبان ساده هش ریت معیاری برای اندازه گیری عملکرد یک دستگاه ماینر است. این شاخص چقدر قیمت را پیش بینی می کند؟ مسلما در این مورد چندان خوب نیست اما همچنان به عنوان یکی از مهمترین "شاخص ها" در نظر گرفته می شود زیرا به شما نشان می دهد که امنیت شبکه در هر نقطه از زمان چگونه است.

 

شاخص میانگین متحرک

شاخص میانگین متحرک

 

تجزیه و تحلیل فنی و مطالعه الگوهای نمودار، ابزاری است که به معامله گران کمک می کند تا برتری خود را نسبت به دیگران افزایش دهند. شاخص های تکنیکال یکی از شاخص های مهم در تحلیل روند قیمت بازار یک رمزارز محسوب می شوند. در بین شاخص های تکنیکال شاخص میانگین متحرک یا MV یکی از بهترین و مهم ترین شاخص های ارزهای دیجیتال است.

 

میانگین های متحرک که شاخص های تاخیری نیز نامیده می شوند، از روند پیروی می کنند زیرا بازخورد تاخیری را پس از وقوع حرکت قیمت ارائه می دهند یعنی بر اساس قیمت های گذشته محاسبه شده و از این رو به آن تاخیری یا موخر گفته می شود. محبوب ترین بازه های زمانی که برای معاملات و سرمایه گذاری استفاده می شود، میانگین متحرک 20، 50 و 200 دوره ای است. معامله گران کوتاه مدت نیز از میانگین متحرک 5 و 10 دوره ای استفاده می کنند. میانگین متحرک ساده (SMA) و میانگین متحرک نمایی (EMA). البته دونوع میانگین متحرک دیگر نیز وجود دارد که صاف و وزنی نامیده می شوند اما متداول ترین آن ها همان ساده و نمایی است. 

 

برای محاسبه، در میانگین های متحرک نمایی، وزن بیشتری به داده های قیمت های اخیر می دهند، بنابراین به سرعت به تغییرات قیمت پاسخ می دهند اما یک میانگین متحرک ساده، وزنی معادل با داده های قیمت را می دهد بنابراین در پاسخ به تغییرات قیمت، نسبتاً کند عمل می کنند.

 

معامله گران یا تریدرها تمایل دارند از EMA (میانگین متحرک نمایی) برای بازه زمانی کوتاه تر، مانند 10 و 20 استفاده کنند زیرا تغییرات را به سرعت می بینند. برای بازه های زمانی طولانی تر نیز، از میانگین های متحرک ساده استفاده می شود زیرا معمولاً روند، سریع تغییر نمی کند.

 

شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی(RSI) نیز یکی دیگر از شاخص های تکنیکال و از جمله بهترین و مهم ترین شاخص های ارزهای دیجیتال است. این شاخص یک شاخص حرکتی است که تغییرات قیمت را ثبت می کند و به عنوان یک نوسان ساز بین 0 تا 100 عمل می کند. قدرت نسبی نشان می دهد که یک دارایی در موقعیت خرید یا فروش بیش از حد قرار دارد یا خیر؟

 

در عمل، زیر 30 به عنوان موقعیت بیش از حد فروش شناخته می شود و بالاتر از 70 به عنوان موقعیت بیش از حد خرید تصور می شود. در حالی که این مرزها در یک بازار محدود به خوبی کار می کنند اما در مراحل ترند تمایل به نشان دادن سیگنال های کاذب دارند.

 

محبوب ترین بازه زمانی مورد استفاده دوره 14 تایی است (14 روزه، 14 ساعته و ...). با این حال، این بازه سنگ تمام نمی گذارد زیرا معامله گران کوتاه مدت ممکن است از RSI دوره 5 یا 7 استفاده کنند در حالی که سرمایه گذاران بلند مدت ممکن است دوره 21 یا حتی 30 را انتخاب کنند.

 

یکی از رایج ترین کاربردهای RSI، تشخیص واگرایی است که به معامله گران در مورد احتمال تغییر روند هشدار می دهد.

 

جمع بندی

شاخص های تحلیل در مورد ارزهای دیجیتال زیاد است. با استفاده از آن ها می توانید قدرت تحلیل خود را از این بازار پرنوسان و تقریبا غیرقابل پیش بینی بالا ببرید. نکته مهم این است که باید در مورد آن ها مطالعه کنید و در عمل از آن ها استفاده نمایید. هنگام استفاده از این شاخص ها در هرگونه فعالیت تجاری و نه فقط رمزارزها، باید مراقب بود. استفاده از مهم ترین و بهترین شاخص های ارزهای دیجیتال، اطلاعات زیادی را در مورد حداکثر کردن سود به شما ارائه می دهند.

نسبت MVRV چیست؟

برای بیان ارزش بازار ارزهای دیجیتال از راه های مختلفی استفاده می شود که یکی از روش های مورد استفاده نسبت MVRV است. MVRV مخفف Market Value/Realized Value بوده و به عنوان یکی از مهم ترین شاخص های ارزیابی دقیق ارزش بازار یک رمزارز مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع نسبت MVRV (ارزش بازار به ارزش واقعی) نسبت سرمایه بازار یک دارایی به سرمایه تحقق یافته آن است. با مقایسه این دو معیار، می توان از MVRV برای درک زمانی که قیمت بالاتر یا پایین تر از "ارزش منصفانه" است استفاده کرد، در نتیجه به تشخیص نقاط بالا و پایین بازار و دارایی موردنظر کمک می کند.

MVRV چیست؟ در ادامه بیشتر در مورد این شاخص صحبت می کنیم.

MVRV چیست و چگونه به وجود آمد؟

نسبت MVRV سال ۲۰۱۸ توسط مراد محموداُف (Murad Mahmudov) و دیوید پوئل (David Puell) بیان شد. برای درک بهتر این نسبت باید دو معیار را درنظر گرفت که عبارتند از MV و RV. ارزش بازار یا MV به معنای ارزش کل بازار دارایی مورد نظر و RV یا Realized Value بیان کننده ارزش واقعی و تحقق یافته آن دارایی است.

برای به دست آوردن این نسبت همانطور که در عکس بالا مشاهده می کنید، باید ارزش بازار یا مارکت کپ دارایی را به ارزش تحقق یافته آن دارایی تقسیم کنیم.


مثال: اگر ارزش فعلی واقعی یک دارایی مانند یک توکن ارز دیجیتال 4 میلیارد دلار و ارزش بازار 8 میلیارد دلار باشد، این بدان معناست که به طور متوسط هر خریدار در صورت تسویه توکن های خود 2 برابر سود دریافت می کند. هر چه این نسبت بیشتر شود، افراد بیشتری تمایل به فروش و کسب سود خواهند داشت.


با مقایسه این دو معیار(یعنی ارزش کل بازار و ارش واقعی دارایی مورد نظر)، وضعیتی که آن دارایی دارد مشخص می شود. به بیان دیگر می فهمیم کجای بازار ایستاده است. اگر بیش از حد ارزش گذاری شده باشد یعنی دارایی مورد نظر در حباب قیمتی قرار دارد. اگر کمتر از حد ارزش گذاری شده باشد، یعنی از ارزش منصفانه خود پایین تر است. این نسبت در مورد رمزارزها نیز همین کاربرد را دارد. آیا یک رمزارز بیش از قیمت واقعی آن خرید و فروش می‌شود یا نه؟


معیار بستگی به موارد زیر دارد:


قیمت بسته شده روزانه به دلار آمریکا


میانگین قیمت تحقق یافته در دلار آمریکا


بنابراین هدف MVRV نشان دادن ارزش بیش از حد یا کمتر از حد یک دارایی است که در حوزه ارزهای دیجیتال و کریپتوکارنسی نیز کاربرد دارد.


بررسی معیار VR و MV

مشخص نمودن ارزش ارز با نسبت mvrv


ارزش تحقق یافته (VR)

معیار ارزش تحقق یافته محاسبه هزینه خرید دارایی های موجود در کیف پول است. تصور کنید یک کیف پول وجود دارد که دارای 30 توکن است و این توکن ها در 3 معامله وارد کیف پول می شوند:


10 توکن زمانی وارد بازار شد که قیمت توکن ها 5 دلار بود.


5 توکن زمانی وارد بازار شد که قیمت آن 15 دلار بود.


و هنگامی که قیمت 10 دلار بود 15 توکن وارد شد.


مقدار تحقق یافته برابراست با:


10*5+5*15+15*10=275


275/30=9.1


9.1 برابر با قیمتی است که دارنده به طور میانگین برای خرید توکن هزینه کرده است. عدد 275 ارزش توکن ها را برای این دارنده توکن خاص می دهد و می تواند با ارزش فعلی بازار مقایسه شود. اگر قیمت فعلی توکن زیر 9.1 دلار باشد، پولی که این دارنده برای بدست آوردن این دارایی ها پرداخت کرده بیشتر از ارزش فعلی آنها است، در حالی که اگر قیمت بالای 9.1 دلار باشد، ارزش آن بیشتر است. این بدان معناست که اگر قیمت فعلی 10 دلار باشد، این توکن ها 300 دلار ارزش دارند و اگر دارنده همه چیز را بفروشد، 25 دلار سود دریافت می کند.


بخش جالب این است که ما می توانیم با جمع آوری مقادیر تحقق یافته همه کیف پول هایی که در حال حاضر توکن دارند، مقدار تحقق یافته را در کل شبکه محاسبه کنیم. این عدد برآوردی از میزان پولی را که کاربران شبکه برای به دست آوردن دارایی های خود هزینه می کنند، ارائه می دهد. تعریف به این صورت خواهد بود:


 کاربرد Mvrv


ارزش بازار یا MV

ارزش بازار یا MV که به آن مارکت کپ هم گفته می شود، یکی از پرکاربردترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال است. برای به دست آوردن ارزش بازار کافی است قیمت کنونی ارز مورد نظر را در تعداد کل در گردش آن ضرب کنیم.


مثلا اگر تعداد بیت کوین‌ های عرضه شده تا این لحظه را در قیمت لحظه ‌ای آن ضرب کنیم ارزش بازار بیت کوین به دست می آید. ارزش بازار اتریوم نیز به همین صورت به دست خواهد آمد. اگر به دنبال ارزش کل بازار رمزارزها هستید باید ارزش بازار تک تک آن ها را به دست آورده و با هم جمع کنید.


کاربرد MVRV

آشنایی با نسبت mvrv


از نسبت ام وی آر وی برای تفسیرهای تحلیل های درون زنجیره ای (OnChain) استفاده می شود. با این نسبت می فهمید که آیا رمزارز شما به صورت واقعی و منصفانه ارزش گذاری شده است یا خیر؟ از نسبت MVRV برای بیان سقف و کف هم استفاده می شود. به این معنا که زمانی که این نسبت برای دارایی رمزارزی مانند بیت کوین عدد بالایی را نشان می دهد یعنی به دلیل فشار فروش احتمالا قیمت بیت کوین بیش از حد ارزش گذاری شده است و برعکس زمانی که به دلیل حجم بالای خرید این نسبت برای بیت کوین عدد پایینی را نشان می دهد یعنی بیت کوین کمتر از ارزش واقعی آن ارزش گذاری شده است.


MVRV تفاوت بین قیمت فعلی بیت کوین و میانگین قیمتی که بیت کوین خریداری شده را نشان می دهد. با رسیدن به حد افراطی، ممکن است معامله گران تمایل به سود بردن داشته باشند.


به طور کلی اگر MVRV عددی بالای ۱ را نشان دهد این به معنای تاثیرگذاری سرمایه گذاران جدید است نه هولدرهای بیت کوین.


 اگر MVRV زیر 1 باشد، به این معناست که بازار ارز دیجیتال مورد نظر به طور متوسط "کم ارزش" است، به این معنی که اکثر مردم در صورت فروش دارایی های خود، متوجه ضرر می شوند. در حالت کمتر از 1، هولدرها به احتمال خیلی کم بیت کوین‌ های خود را بفروشند که نشان ‌دهنده فاز انباشت در بازار است.


به خاطر داشته باشید که این مورد در حالت ایده آل است و شامل آدرس های کلیدهای خصوصی گم شده نمی شود. راه تعدیل این امر نگاه به مقادیر تاریخی نسبت MVRV است. از آنجایی که این نسبت به حداکثرها یا حداقل های تاریخی نزدیک می شود، احتمال وجود یک بازار بسیار کم ارزش بیشتر است.


استفاده از MVRV برای اطلاع از نزدیک بودن دارایی به منطقه "فرصت" یا "خطر" به کار می رود. مفهوم منطقه خطر بسیار ساده است. هنگامی که بازده معامله گران متوسط برای مدت زمان معینی از زمان سرمایه گذاری اولیه آنها به طور غیر عادی بالا می رود، این اغلب نشانه آن است که دارایی به دلیل متغیرهایی مانند سود حاصل از این دارایی ها بیش از حد ارزش گذاری می شود.


از نسبت MVRV بیشتر برای تحلیل قیمت بیت کوین استفاده می شود. در این صورت باید دو آستانه را در نظر داشته باشید:


حد بالا یا Upper limit که برابر با ۳.۷ است. اگر نسبت به دست آمده برای بیت کوین از این عدد بیشتر باشد یعنی بیت کوین بیشتر از ارزش واقعی اش قیمت گذاری شده است.


حد پایین یا Lower limit که برابر با عدد 1 است. اگر نسبت MVRV کمتر از 1 به دست آمد یعنی بیت کوین از ارزش واقعی خود کمتر قیمت گذاری شده است.


جمع بندی

نسبت ارزش بازار به ارزش واقعی یا تحقق یافته با نام MVRV شناخته می شود و یکی از شاخص های مهم در تحلیل قیمت یک دارایی و یا ارز دیجیتال است. از این نسبت برای تخمین قیمت رمزارزها در تحلیل های مالی استفاده می شود. به عبارت دیگر می توانید بفهمید آیا رمزارز شما به طور واقعی ارزش گذاری شده یا نه؟ فقط کافی است ارزش بازار رمزارز را به ارزش تحقق یافته آن تقسیم کنید تا MVRV را به دست آورید.

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد